Gara-gara insiden pengeboman dan jedar-jedor pengejaran terduga anggota jaringan terorisme, kata “tembak” tidak lagi terdengar sama di Surabaya. Kalo dulu ada yang bilang si anu abis ditembak, pasti reaksi orang-orang langsung ciyeeee. Sementara ini, jawaban tersebut bakalan jadi, “Lho cuk, kok iso? Kenek peluru nyasar ta yo opo?”

Ancen nggatheli kok efek pengeboman dan pengejaran iki. Nggarai ndredeg sak ben nang dalan. Ya yo opo, kan yo gak lucu nek lagi ena-ena nyetir ngerungokno I wanna Be Yours-nya Arctic Monkeys karo mbayangno mas ngganteng, ujug-ujug ono sing mblayu dikejer wong akeh karo backsound jedar-jedor mercon banting.

Wes ngono sing ngejer gak cuma sing seragam polkis. Your ojol driver, bakul bakso, tukang sapu, dan tukang parkir Indomaret ternyata intel sing sigap melu ngejer.

Wadubuooos! Awak ndewe iki durung rabi, sik pengen mbadok enak sisan, moso yo kudu kesamber ngenean? Ya kalo mati bisa dapat simpati masyarakat dan dimakamkan dengan haru-biru. Lah kalo selamat dan masuk RS, lak sedih. Wes gak ono yang-yangan sing ngancani, dewean kriyep-kriyep ngeratapi urip pisan. Malah tambah keroso nek piyambakan buooos!

Makane, Rek. Mumpung masih ada umur dan diberi kesempatan, ndang diajak ketemu ngono lho gebetanmu. Areke sik sibuk? Ya kan bisa didatengin di kantor, rumah atau kosan sambil bawain makanan buat sahur. Tunjukin perhatian. Nek areke ngehindar, yo brarti ancene gak gelem karo awakmu!

Tapi yo ojo lali, Rek! Awak ndewe kudu sadar nek urip iki serba pas-pasan. Koyoto, pas ono duit yo iso ngejak metu. Pas gak ono duit yo kudu iso macak sibuk ben tetep ketok mbois. Yo moso pas diajak metu kowe njawab, “Duh, aku lagi gak ada duit. Besok aja ya..”. Kan poleh ketok kere! Lebih mbois nek njawabe “Duh, aku masih banyak kerjaan sekarang. Besok aja gapapa kan?”. Padahal asline kowe sak ndinoan mek goler-goler nang kasur.

Sing paling penting yo Rek, ojo sampe pas kowe metu, ketepakan pisan ndelok dekne lagi kencan karo wong liyo! Nek sampe kejadian, tandane kowe kesuwen, Rek! Kesuwen opone? Kesuwen pedekate! Ojok sampe koyok pimred DNK sing celukane Aga. Saking kesuwen njomblo, dek’e pas SMP tau digopyok wong kampung karo kanca-kancane mergo nonton film porno.

Makane, nek wes ancen seneng, wes oleh respons apik, yo moso kowe kudu ngenteni sak taun buru ngejak pacaran? Nek koyo ngene kan nggarai mikir: ngejak pacaran ae ngenteni sak taun, ngejak rabine iso-iso sak dekade maneh iki!

Masio rasane kintilan koyo opo, senenge pol-polan, mending golek maneh, Rek! Moso yo gak payu babar blas! Timbangane kesuwen ngenteni , selak dibom teroris terus mati jomblo. Urip wes gak mbois, moso mati yo gak mbois. Wes abot jodoh, kenek bom teroris sisan! Buyar!